Anthony Kiedis | Free Press (2022)

Dette afsnit indeholder oplysninger af uklar eller tvivlsom betydning eller relevans for artiklens emne. Hjælp venligst med at forbedre dette afsnit ved at tydeliggøre eller fjerne uhensigtsmæssige detaljer. Hvis vigtigheden ikke kan fastslås, vil afsnittet sandsynligvis blive flyttet til en anden artikel, pseudo-omdirigeret eller fjernet.
Find kilder: “Anthony Kiedis” – nyheder – aviser – bøger – scholar – JSTOR (marts 2021) (Lær hvordan og hvornår du kan fjerne denne skabelonbesked)

  • 1983-1984: Dannelse og første albumRediger
  • 1985-1988: Freaky Styley, The Uplift Mofo Party Plan og Hillel Slovaks dødRediger
  • 1989-1993: Rediger
  • 1994-1997: One Hot MinuteRediger
  • 1998-2010: Californication, By the Way og Stadium ArcadiumRediger
  • 2011-nutid: I’m with You, optagelse i Rock and Roll Hall of Fame, helbredsangst og The GetawayRediger

1983-1984: Dannelse og første albumRediger

Anthony Kiedis | Free Press (1)

Kiedis optræder med Red Hot Chili Peppers i Philadelphia i 1983

Kiedis, Slovak og Flea begyndte at skabe deres egen musik efter at have fundet inspiration i et punk-funk-fusionsband ved navn Defunkt. Kiedis afviste den vold og det kvindehad, der var forbundet med den daværende punkrockscene i Los Angeles, og ønskede at skabe et mere fredeligt miljø, der ville tilskynde kvinder til at komme til koncerter. De tre dannede et band med den tidligere Anthym-trommeslager Jack Irons, kaldet Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem. Bandet havde kun én sang, der hed “Out in L.A.”, og blev dannet med det formål at spille sangen én gang. Sangen var baseret på et guitarriff, som Slovak skrev, mens han “jammede” med Irons, og det var ikke meningen, at den skulle blive til en rigtig sang, før Kiedis besluttede sig for at rappe over musikken. Mike Chester, en af Kiedis’ venner, inviterede bandet til at åbne for hans nummer Mike and Neighbor’s Voices på The Rhythm Lounge, da han mente, at Kiedis havde potentiale som frontmand. Slovak og Flea var i første omgang skeptiske og mente, at Kiedis ikke havde nok vokal erfaring, men de to indvilligede til sidst i at optræde. Kiedis beskrev senere optrædenen: “Al forventningen til øjeblikket ramte mig, og jeg vidste instinktivt, at miraklet med at manipulere energi og udnytte en uendelig kraftkilde og udnytte den i et lille rum med dine venner var det, jeg var blevet sat på denne jord for at gøre.”

Efter gruppens første show på The Rhythm Lounge bad ejeren af baren dem om at vende tilbage, men med to sange i stedet for én. Efter flere andre shows og tilføjelsen af flere sange til deres repertoire blev bandets navn ændret til Red Hot Chili Peppers. Bandets koncertrepertoire voksede til ti sange som følge af måneders spil på lokale natklubber og barer. Ved en optræden på en stripklub i Hollywood kaldet Kit Kat Club optrådte bandmedlemmerne kun iført sokker på deres penisser, en idé, som Kiedis havde fået. Dette gjorde bandet berygtet, og klubejerne begyndte endda at booke gruppen på betingelse af, at de optrådte på denne måde. Red Hot Chili Peppers gik ind i Bijou Studios for at indspille et demobånd og sikrede sig efterfølgende en pladekontrakt med EMI. Irons og Slovak besluttede imidlertid at forlade Red Hot Chili Peppers for at forfølge en “mere seriøs” fremtid med deres band Anthym, som på dette tidspunkt var blevet omdøbt til What Is This? Kiedis respekterede i sidste ende beslutningen, men følte, at bandet ville være tabt uden dem. Kiedis og Flea hyrede trommeslager Cliff Martinez fra The Weirdos og guitarist Jack Sherman til at udfylde henholdsvis Jerns og Slovaks pladser. Andy Gill, der tidligere havde været med i Gang of Four, indvilligede i at producere deres første album, The Red Hot Chili Peppers fra 1984. Gill og Sherman stødte sammen med Kiedis og Flea; de skændtes konstant om musikstil, lyd og albummets produktion. Sherman blev fyret fra bandet efter turnéen og erstattet af en tilbagevendende slovak.

(Video) Red Hot Chili Peppers: ‘Unlimited Love’ Interview with Anthony Kiedis | Apple Music

1985-1988: Freaky Styley, The Uplift Mofo Party Plan og Hillel Slovaks dødRediger

Funkmusikeren George Clinton blev hyret til at producere bandets andet album, Freaky Styley, da Slovak vendte tilbage på guitar. Den stærke kemi mellem Clinton og Chili Peppers kunne mærkes med det samme. Freaky Styley blev udgivet i august 1985. Det fik kun en smule mere opmærksomhed end The Red Hot Chili Peppers med omkring 75.000 solgte eksemplarer ved årets udgang. Bandet hyrede Michael Beinhorn, deres sidste udvej blandt potentielle producere, til at arbejde på deres næste album. What Is This? var endelig blevet opløst, og Irons vendte tilbage til Chili Peppers i midten af 1986, efter at Martinez var blevet fyret. Flea, Slovak og Kiedis var især involveret i et voldsomt stofmisbrug, og deres forhold blev anstrengt. Flea huskede, at “det begyndte at virke grimt for mig og ikke sjovt; vores kommunikation var ikke sund”. Kiedis blev afhængig af heroin og efterlod Flea og Slovak til at arbejde på en stor del af albummets materiale alene. Både Kiedis og Slovak kæmpede med en invaliderende heroinafhængighed, som blev værre og værre, mens bandet forberedte sig på at indspille The Uplift Mofo Party Plan. På grund af sit misbrug manglede Kiedis motivationen til at bidrage til bandet musikalsk, og han dukkede op til prøverne “bogstaveligt talt sovende”. Han blev bedt om at forlade bandet for at gennemgå en narkotikarehabilitering. I den periode vandt bandet LA Weekly Band of the Year-prisen, hvilket fik Kiedis til at holde op med at bruge heroin kold tyrker. Han besøgte sin mor i Michigan for at få vejledning, som kørte ham til narkotikarehabilitering straks efter at have hentet ham i lufthavnen, da hun så hans usunde udseende. Kiedis tjekkede ind på en rehabiliteringsklinik fra Frelsens Hær i Grand Rapids, en oplevelse, som han i første omgang afskyede, indtil han bemærkede, at de andre mennesker på klinikken havde forståelse for hans problemer og forsøgte at hjælpe ham. Han flyttede ind hos sin mor efter tyve dage på klinikken, en tid, som markerede første gang, han var fuldstændig afholdende fra stoffer, siden han var 11 år gammel. Efter at Kiedis havde afsluttet sit ophold i rehabiliteringsklinikken, følte han en “helt ny bølge af entusiasme” på grund af sin ædruelighed og skrev teksten til en ny sang med titlen “Fight Like a Brave” på flyet hjem.

Han sluttede sig igen til Red Hot Chili Peppers i Los Angeles for at indspille albummet. Da han vendte hjem, begyndte han at date skuespillerinden Ione Skye, som Flea havde mødt, da han sammen med hende medvirkede i science fiction-filmen Stranded fra 1987. Selv om Kiedis for nylig var blevet clean, tog hans abstinenssymptomer til og påvirkede hans musikalske bidrag til gruppen. Efter halvtreds dages ædruelighed besluttede Kiedis at tage stoffer igen som et engangsforsøg for at fejre sin nye musik, hvilket førte til, at hans misbrug blev genoptaget. Indspilningsprocessen til albummet blev vanskelig, da Kiedis ofte forsvandt for at søge stoffer. Producer Michael Beinhorn husker, at “der var punkter i forproduktionen, hvor jeg virkelig troede, at pladen ikke ville blive lavet”. Kiedis følte “ulidelig smerte og skyld og skam”, når han gik glip af en optagelsessession, så han prøvede at skrive tekster, mens han søgte efter stoffer; selv om bandmedlemmerne var oprørte over hans stofmisbrug og hyppige forsvindinger, var de imponerede over hans musikalske produktion på det tidspunkt.

Efter den internationale turné til støtte for Uplift døde Slovak af en overdosis heroin i 1988. Efter Slovaks død flygtede Kiedis til en lille fiskerby i Mexico og deltog ikke i hans begravelse, da han betragtede situationen som surrealistisk og drømmeagtig. Selv om han oplevede dødsfaldet som et chok, blev han i første omgang ikke “skræmt fra vid og sans” og fortsatte med at tage heroin. Et par uger senere overtalte hans ven ham til at tjekke ind på afvænning og besøge Slovaks grav, hvilket inspirerede ham til at blive clean. Irons var ikke i stand til at håndtere Slovaks død og forlod efterfølgende bandet, idet han sagde, at han ikke ønskede at være en del af noget, der resulterede i hans vens død. Kiedis og Flea besluttede at fortsætte med at lave musik i håb om at fortsætte det, som Slovak “var med til at opbygge”.

Efter Slovaks død tog Kiedis og Flea sig noget tid til at samle sig selv, men besluttede at holde bandet sammen. Guitaristen DeWayne “Blackbyrd” McKnight og trommeslageren D.H. Peligro blev tilføjet som erstatning for Slovak og Irons. McKnight begyndte snart at skabe spændinger i gruppen, da hans stil ikke passede sammen med resten af bandet. Peligro, den tidligere trommeslager i punkrockbandet Dead Kennedys, var en ven af John Frusciante, en attenårig guitarist og ivrig fan af Red Hot Chili Peppers. Peligro præsenterede Frusciante for Flea, og de tre jammede sammen ved flere lejligheder. Kiedis var imponeret over Frusciantes færdigheder og forbavset over hans kendskab til Chili Peppers’ repertoire. McKnight blev fyret, og Frusciante accepterede en invitation til at blive medlem af bandet. Bandet begyndte at skrive musik til det næste album og sluttede 1988 af med en kort turné. Peligro blev fyret i november, og gennem auditions fik Chili Peppers kort efter trommeslageren Chad Smith ind som hans afløser.

1989-1993: Rediger

The Chili Peppers gik i studiet og afsluttede indspilningen af deres fjerde album, Mother’s Milk, i begyndelsen af 1989. Ved udgivelsen blev albummet mødt med blandede reaktioner fra kritikerne, men fik langt mere kommerciel opmærksomhed, idet det toppede som nummer tooghalvtreds på Billboard 200. Selv om hans band oplevede større succes, tog Kiedis’ abstinenssymptomer hårdt på hans personlige liv. Det førte til afslutningen af hans toårige forhold med Ione Skye i december 1989: “Det var lykkedes mig at holde mig ædru ved ikke at indtage stoffer, så min krop var helet fra al den pinefulde aktivitet, men mit sind var stadig ikke sundt nok til at løse alle de problemer, der opstår i et forhold.” I 1990 fik Kiedis en dom for uanstændig blottelse og seksuelt overgreb i Virginia i forbindelse med en episode på George Mason University i Fairfax County i april 1989. Han blev dømt til at betale en bøde for begge anklagepunkter.

Anthony Kiedis | Free Press (2)

(Video) Anthony Kiedis would've gotten crucified by the media if he did that in 2020!

Kiedis og Flea optræder i Amsterdam, august 1989

Bandet søgte at indspille deres næste album Blood Sugar Sex Magik i en utraditionel ramme, da de mente, at det ville øge deres kreative output. Bandets producer Rick Rubin foreslog det palæ, som tryllekunstneren Harry Houdini engang boede i, hvilket de gik med til. Et hold blev hyret til at sætte et optagestudio og andet udstyr, der var nødvendigt for produktionen, op i huset. Bandet besluttede, at de ville blive inde i palæet under optagelserne, selv om Smith, der var overbevist om, at det spøgte på stedet, nægtede at blive der. I denne fase begyndte Kiedis at skrive om angst og de selvmutilerende tanker, som han oplevede som følge af sin heroin- og kokainafhængighed. Chili Peppers-produceren Rick Rubin faldt over et af Kiedis’ digte, som skulle blive teksten til “Under the Bridge”, og foreslog, at Kiedis viste det til resten af bandet. Kiedis var betænkelig, fordi han mente, at teksten var “for blød” og ikke stemte overens med bandets stil. Efter at have sunget verset for Frusciante begyndte de at strukturere sangen den næste dag. De to arbejdede i flere timer på at arrangere akkorder og melodier, indtil de begge var enige om, at den var færdig. Sangen blev senere et stort hit og toppede som nummer to på Billboard 100. Da Blood Sugar Sex Magik blev udgivet den 24. september 1991, fik den en overvældende positiv respons fra kritikerne. Albummet toppede som nummer tre på Billboard Hot 200 og fortsatte med at sælge over syv millioner eksemplarer alene i USA. Albummets efterfølgende turné blev anmelderrost – Chili Peppers spillede ofte koncerter med over 20.000 tilskuere. De kommende bands Nirvana, Pearl Jam og Smashing Pumpkins turnerede også med dem under deres USA-turné. Den massive opmærksomhed, som Chili Peppers begyndte at få, fik Frusciante til at føle sig ekstremt utilpas, og han forlod pludselig bandet under den japanske del af albummets turné. Bandet hyrede guitaristen Arik Marshall til at gennemføre de resterende turnédatoer. Bandet optrådte live ved Grammy-uddelingen sammen med George Clintons P-Funk-kollektiv og mange andre og optrådte med et medley, der inkluderede “Give It Away”.

1994-1997: One Hot MinuteRediger

Månederne gik, og der blev kun skrevet små mængder materiale, hvilket fik Chad Smith til offentligt at bekendtgøre, at Kiedis led af skriveblokering (noget, som Kiedis benægtede). Resten af indspilningen blev afsluttet inden for den næste måned, og deres sjette album One Hot Minute blev udgivet i september 1995, hvor bandets nye guitarist Dave Navarro var med. Albummet blev mødt med blandede anmeldelser og var en stor afvigelse fra bandets funk-punk-lyd. Turnéen til at støtte albummet blev også mødt med blandede resultater. Chad Smith brækkede sin arm før starten af USA-turnéen i 1995, så den blev udsat til begyndelsen af 1996. Mod slutningen af turnéen var Kiedis involveret i en motorcykelulykke, som efterlod ham med en brækket arm. Turnéen sluttede med at bandets sidste sæt blev afbrudt på grund af en voldsom tyfon. 1997 blev af bandet kaldt året for ingenting.

1998-2010: Californication, By the Way og Stadium ArcadiumRediger

Anthony Kiedis | Free Press (3)

Kiedis optræder i 2006

Bandet omgrupperede sig i 1998 for at begynde at skrive til deres syvende studiealbum; Navarro kæmpede dog nu med sine egne stofproblemer. Dette forårsagede store spændinger mellem Kiedis og Navarro, som blev fyret fra bandet i begyndelsen af 1998. Flea informerede Kiedis om, at han mente, at den eneste måde, hvorpå bandet muligvis kunne fortsætte, var, hvis Frusciante genindtrådte i bandet. I årene efter Frusciantes afgang fra Chili Peppers havde han udviklet en ondartet afhængighed af både heroin og kokain, som gjorde ham fattig og tæt på døden. Han blev overtalt til at indlægge sig selv til narkoafvænning i januar 1998. I april 1998, efter Frusciantes tre måneder lange afvænning, besøgte Flea sin tidligere bandkammerat og inviterede ham åbent til at genindtræde i bandet, en invitation, som Frusciante gerne tog imod. I løbet af ugen, og for første gang i seks år, samledes firkløveret for at spille og kickstartede det nyligt genforenede Red Hot Chili Peppers. Bandet udgav Californication den 8. juni 1999. Umiddelbart efter udgivelsen af Californication tog bandet på en verdensturné for at støtte pladen, der begyndte i USA. Som kulmination på den amerikanske del af deres turné blev Chili Peppers bedt om at lukke Woodstock ’99, som blev berygtet på grund af den vold, som det resulterede i. Bandet blev informeret minutter før ankomsten om, at folkemængden og bålene på markerne var gået over gevind. Da Chili Peppers spillede en hyldest til Jimi Hendrix’ sang “Fire” som afslutning på deres sæt som en tjeneste for Hendrix’ søster, eskalerede forstyrrelsen til vold, da flere kvinder, der havde surfet i mængden og moshet, blev voldtaget, og nærliggende ejendom blev plyndret og ødelagt. Kiedis mente, at “det var klart, at denne situation ikke længere havde noget med Woodstock at gøre. Det var ikke symbolsk for fred og kærlighed, men for grådighed og pengeafpresning … Vi vågnede op til aviser og radiostationer, der bagvaskede os for at spille ‘Fire’.”

(Video) Anthony Kiedis No Longer Signs Autographs Red Hot Chili Peppers

Skrivningen og dannelsen af By the Way begyndte umiddelbart efter kulminationen af Californication’s verdensturné i foråret 2001. Som med Californication fandt en stor del af skabelsen sted i bandmedlemmernes hjem og andre steder, hvor de øvede sig, f.eks. på en scene i et optagelsesstudie. Kiedis mindede om situationen: “Vi begyndte at finde noget magi og noget musik og nogle riffs og nogle rytmer og nogle jams og nogle grooves, og vi tilføjede til det og trak noget fra det og skubbede det rundt og satte melodier på det.” Frusciante og Kiedis samarbejdede i flere dage i træk og diskuterede guitarprogressioner og delte tekster. For Kiedis var det “at skrive By the Way…en helt anden oplevelse end Californication. John var tilbage til sig selv og sprudlede af selvtillid.” Albummet markerede en ændring i bandets lyd, og Kiedis begyndte at skrive sange, der afspejlede hans romantiske forhold og stofmisbrug.

Dannelsen og indspilningen af Stadium Arcadium fandt sted i “The Mansion”, Harry Houdinis tidligere hjem, hvor Chili Peppers havde indspillet deres gennembrud Blood Sugar Sex Magik fra 1991. Kiedis bemærkede, at under indspilningsprocessen af albummet “var alle i godt humør. Der var meget lidt spænding, meget lidt angst, meget lidt mærkelighed, og hver dag mødte vi op i dette funky rum i dalen, og alle følte sig mere trygge end nogensinde før ved at komme med deres idéer.” Albummet blev udgivet den 9. maj 2006.

Efter en enormt succesfuld verdensturné som support for Stadium Arcadium besluttede bandet at tage en længere årelang pause fra musikken i 2008. Ifølge Kiedis var der en kollektiv beslutning om “ikke at lave noget Red Hot Chili Peppers-relateret i mindst et år. Vi begyndte i 1999 med at skrive og indspille Californication, og vi stoppede ikke rigtig, før turnéen sluttede sidste år. Vi var alle sammen følelsesmæssigt og mentalt udmattede ved afslutningen af den turne.” I løbet af pausen forlod Frusciante bandet i mindelighed i juli 2009 (selv om det ikke blev offentligt annonceret før december 2009). Josh Klinghoffer, en turnerende guitarist for Chili Peppers og ofte samarbejdspartner med Frusciante, blev ansat som hans afløser.

2011-nutid: I’m with You, optagelse i Rock and Roll Hall of Fame, helbredsangst og The GetawayRediger

Anthony Kiedis | Free Press (4)

Kiedis i 2011

Den 26. august 2011 udgav The Red Hot Chili Peppers deres tiende album, I’m with You. Den 7. december 2011 blev Red Hot Chili Peppers udnævnt til 2012-indlemmede i Rock and Roll Hall of Fame. Kiedis sagde, at det var meget følelsesladet, og den første person, han fortalte det til, var sin far, som græd, da han hørte nyheden. Den 11. januar 2012 meddelte Chili Peppers, at de var tvunget til at udskyde den amerikanske del af deres I’m with You-turné på grund af flere fodskader, som Kiedis havde pådraget sig. Kiedis har kæmpet med fodskader siden 2006, hvor han skadede sin fod på scenen, og endelig var han i stand til at blive opereret under en pause i bandets turné i januar 2012. Under operationen fik Kiedis fjernet en knust sesamoidknogle og fik repareret en løsrevet bøjesene. Bandet var i stand til at genoptage deres turné og startede den amerikanske etape den 29. marts 2012. Turnéen til støtte for I’m with You sluttede i april 2013, og bandet fortsatte med at turnere ind i midten af 2014, hvilket inkluderede en halvleg med Bruno Mars ved Super Bowl i februar 2014.

(Video) Neymar meets Red Hot Chilli Peppers lead singer Anthony Kiedis

I november 2014 tog Kiedis på en minibogturne for at promovere Chili Peppers-bogen Fandemonium. Dette omfattede signeringer af bøger, en Q&A og en optræden i The Tonight Show with Jimmy Fallon, hvor Kiedis sad i hele showet sammen med The Roots og spillede Chili Peppers-sange.

Kiedis modtog George and Ira Gershwin Award for Lifetime Musical Achievement, som blev overrakt ved UCLA Spring Sing den 16. maj 2015. Kiedis’ mor, Peggy Noble Idema, kommenterede, da hendes søn modtog prisen, med ordene: “Det gør mig virkelig stolt. Både mine forældre og bedstefar Idema var store Gershwin-fans. Jeg voksede op med deres musik.” Efter sin takketale fik Kiedis selskab på scenen af sin Chili Peppers-bandkammerat Josh Klinghoffer til en akustisk optræden med “Otherside”, et cover af Sly and the Family Stone’s “If You Want Me to Stay” og “By the Way”.

Den 14. maj 2016 blev bandet tvunget til at aflyse deres hovednavn ved den årlige KROQ Weenie Roast, da Kiedis blev kørt på hospitalet, inden bandet skulle optræde på scenen. Det blev bekræftet, at Kiedis led af tarminfluenza og forventedes at komme sig fuldt ud; bandet blev dog tvunget til at udskyde deres iHeartRadio album preview show den 17. maj 2016 (det blev flyttet til den 26. maj). Kiedis og Chili Peppers vendte tilbage på scenen den 22. maj 2016 i Columbus, OH. I et interview med Entertainment Tonight Canada den 20. maj 2016, hans første siden han blev udskrevet fra hospitalet, sagde Kiedis, at hans sygdom skyldtes en “betændelse i mine tarme”, som han sagde var kompliceret af en nylig mavevirus og eksisterende arvæv fra tidligere brokoperationer, som krævede, at hans mave blev pumpet på hospitalet.

Under en pause i optagelserne til The Late Late Late Show with James Corden carpool karaoke-segmentet, der blev sendt den 14. juni 2016, og hvor bandet sang karaoke til deres musik sammen med værten, mens de kørte gennem Los Angeles, udførte Kiedis akut HLR på en baby. “En kvinde kom ud af sit hus med et barn i hånden og sagde: ‘Min baby, min baby, min baby, min baby kan ikke trække vejret!'” sagde Kiedis. “Kvinden stak barnet i mine arme, barnet trak ikke vejret, og jeg tænkte: ‘Jeg vil prøve at lave lidt baby-HLR hurtigt og se, om jeg kan få lidt luft i barnet. Så jeg begyndte at gnide maven, der kom bobler ud af munden, øjnene rullede tilbage på plads, ambulancen dukkede op, og jeg overgav babyen, som nu trak vejret og havde det fint, og vi gik tilbage til Carpool Karaoke.”

The Red Hot Chili Peppers udgav deres ellevte studiealbum, The Getaway, den 17. juni 2016.

Den 13. juli 2016 optrådte Kiedis i tv-showet Jay Leno’s Garage.

Den 20. oktober 2018 blev Kiedis, der overværede Los Angeles Lakers-kampen sammen med Flea, smidt ud af kampen for at have svovlet og skældt Chris Paul fra Houston Rockets ud.

I december 2019 annoncerede Red Hot Chili Peppers, at guitaristen John Frusciante ville vende tilbage som erstatning for Josh Klinghoffer.

(Video) Anthony Kiedis in Point Break (1991)

Dieser Abschnitt enthält Informationen von unklarer oder fragwürdiger Bedeutung oder Relevanz für das Thema des Artikels. Bitte helfen Sie mit, diesen Abschnitt zu verbessern, indem Sie unbedeutende Details klären oder entfernen. Wenn die Wichtigkeit nicht festgestellt werden kann, wird der Abschnitt wahrscheinlich in einen anderen Artikel verschoben, pseudo-umgeleitet oder entfernt.Quellen finden: „Anthony Kiedis“ – Nachrichten – Zeitungen – Bücher – Wissenschaftler – JSTOR (März 2021) (Learn how and when to remove this template message)

Kiedis lehnte die Gewalt und Frauenfeindlichkeit ab, die damals in der Punkrock-Szene von Los Angeles herrschten, und wollte ein friedlicheres Umfeld schaffen, das Frauen zum Besuch von Konzerten ermutigen würde.. Mike Chester, ein Freund von Kiedis, lud die Band ein, als Vorgruppe für seine Band Mike and Neighbor’s Voices in der Rhythm Lounge aufzutreten, da er der Meinung war, dass Kiedis Potenzial als Frontmann hatte.. Kiedis meldete sich in einer Rehabilitationsklinik der Heilsarmee in Grand Rapids an, eine Erfahrung, die er zunächst verabscheute, bis er feststellte, dass die anderen Menschen in der Klinik Verständnis für seine Probleme hatten und versuchten, ihm zu helfen.. Produzent Michael Beinhorn erinnerte sich: „Es gab Punkte in der Vorproduktion, an denen ich wirklich dachte, dass die Platte nicht zustande kommen würde.“ Kiedis fühlte „unerträglichen Schmerz und Schuld und Scham“, wenn er eine Aufnahmesession verpasste, so dass er versuchte, Texte zu schreiben, während er nach Drogen suchte; obwohl die Bandmitglieder über seinen Drogenkonsum und sein häufiges Verschwinden verärgert waren, waren sie zu dieser Zeit von seiner musikalischen Leistung beeindruckt.. Dies führte zum Ende seiner zweijährigen Beziehung mit Ione Skye im Dezember 1989: „Ich hatte es geschafft, nüchtern zu bleiben, indem ich keine Drogen zu mir nahm, also hatte sich mein Körper von all den quälenden Aktivitäten erholt, aber mein Geist war immer noch nicht gesund genug, um all die Probleme zu verarbeiten, die in einer Beziehung auftauchen.“ 1990 wurde Kiedis in Virginia wegen unsittlicher Entblößung und sexueller Körperverletzung im Zusammenhang mit einem Vorfall an der George Mason University in Fairfax County im April 1989 verurteilt.. Der Produzent der Band, Rick Rubin, schlug die Villa vor, in der der Magier Harry Houdini einst lebte, und die Band stimmte zu.. Die Band beschloss, für die Dauer der Aufnahmen in der Villa zu bleiben, obwohl Smith, der davon überzeugt war, dass es dort spukte, sich weigerte, dort zu bleiben.. Der Produzent der Chili Peppers, Rick Rubin, stieß auf eines von Kiedis‘ Gedichten, das zum Text von Under the Bridge“ wurde, und schlug Kiedis vor, es dem Rest der Band zu zeigen.. Die große Aufmerksamkeit, die den Chili Peppers zuteil wurde, führte dazu, dass Frusciante sich äußerst unwohl fühlte und die Band während der Japan-Tournee des Albums abrupt verließ.. In den Jahren nach Frusciantes Ausstieg bei den Chili Peppers hatte er eine bösartige Heroin- und Kokainsucht entwickelt, die ihn in die Armut und an den Rand des Todes brachte.. Als die Chili Peppers zum Abschluss ihres Auftritts ein Tribut an Jimi Hendrix‘ Song „Fire“ spielten, um Hendrix‘ Schwester einen Gefallen zu tun, eskalierte die Störung in Gewalt, als mehrere Frauen, die in der Menge gesurft und gemosht hatten, vergewaltigt wurden und in der Nähe liegendes Eigentum geplündert und zerstört wurde.. Kiedis erinnerte sich an diese Situation: „Wir fingen an, etwas Magie und etwas Musik und einige Riffs und einige Rhythmen und einige Jams und einige Grooves zu finden, und wir fügten etwas hinzu und nahmen etwas davon weg und schoben es herum und setzten Melodien dazu.“ Frusciante und Kiedis arbeiteten tagelang zusammen, diskutierten Gitarrenprogressionen und tauschten Texte aus.. Das Album markierte eine Veränderung im Sound der Band, und Kiedis begann, Songs zu schreiben, die seine romantischen Beziehungen und seine Drogensucht reflektierten.. Mai 2016, seinem ersten seit der Entlassung aus dem Krankenhaus, sagte Kiedis, dass seine Krankheit durch eine „Entzündung in meinen Eingeweiden“ ausgelöst wurde, die durch ein kürzlich aufgetretenes Magenvirus und bestehendes Narbengewebe von früheren Leistenbruch-Operationen kompliziert wurde, die es erforderlich machten, dass sein Magen im Krankenhaus ausgepumpt wurde.. Also fing ich an, den Bauch zu reiben, Blasen kamen aus dem Mund, die Augen rollten zurück an ihren Platz, der Krankenwagen tauchte auf und ich übergab das Baby, das nun atmete und dem es gut ging, und wir gingen zurück zu Carpool Karaoke.“

The Red Hot Chili Peppers frontman has lived a wild life, with some serious low points. This is the untold truth of Anthony Kiedis.

In 1974, a 12-year-old Anthony Kiedis moved to Hollywood to live with his father, Jack Kiedis.. As Kiedis wrote in " Scar Tissue ," Sonny Bono — a friend of his father's — became an unlikely parental figure and "one of the few conventional positive role models in [his] life at that time.". Anthony Kiedis wrote one of the Red Hot Chili Peppers' biggest hits, the lonely ballad "Under the Bridge," about the heroin addiction that had darkened his life for years.. In a 2016 interview for the German magazine Stern, Anthony Kiedis discussed his extensive love life and said that there were years of his life during which he had sex with hundreds of women.. On October 2, 2007, Anthony Kiedis welcomed a son, Everly Bear, with Heather Christie, whom Kiedis dated from 2004 to 2008.

Anthony Kiedis Quick InfoHeight5 ft 9 inWeight77 kgGeburtsdatumNovember 1, 1962Zodiac SignScorpioGirlfriendSingleAnthony Kiedis ist ein Sänger, der als Frontmann der Band Red Hot Chili gedient hat

Jennifer Bruce (1985-1987) - Die Schauspielerin Jennifer Bruce war von 1985 bis 1987 mit Anthony zusammen.. Ione Skye (1987-1989) - Die Schauspielerin Ione Skye war von 1987 bis 1989 mit Anthony zusammen.. Carmen Hawk (1991-1992) - Die Schauspielerin Carmen Hawk war von 1991 bis 1992 mit Anthony zusammen.. Sofia Coppola (1992-1993) - Die Regisseurin und damals kämpfende Schauspielerin Sophia war von 1992 bis 1993 mit Anthony zusammen.. Yohanna Logan (1998-2003) - Die Modedesignerin Yohanna war von 1998 bis 2003 mit Anthony zusammen.. Demi Moore (2002) - Die Schauspielerin Demi Moore soll kurz mit Anthony zusammen gewesen sein, bevor sie mit Ashton Kutcher zusammen war.. Beth Jeans Houghton (2011-2012) - Die Musikerin Beth Jeans Houghton war von 2011 bis 2012 mit Anthony zusammen.. Helena Vestergaard (2013-2015) - Trotz des Altersunterschieds von 31 Jahren war Anthony von 2013 bis 2015 mit Model Helena zusammen.. Er war offen gegenüber seinem Kampf gegen die Drogenabhängigkeit, der hauptsächlich begann, als er sich entschied, bei seinem Vater einzuziehen, der ebenfalls Drogendealer und drogenabhängig war.. Die Schauspielerin Christina Ricci war in Anthony verknallt und wollte ihn heiraten, als sie 11 war.

Videos

1. JOHN FRUSCIANTE ABOUT ANTHONY KIEDIS - "HE DOESN'T KNOW ANYTHING ABOUT MUSIC" | ROCK INTERVIEW
(Musicpedia Interviews)
2. Anthony Kiedis & John Frusciante - Under The Bridge (Amsterdam 1991) [HD]
(Mellowship)
3. Anthony Kiedis (Interview)
(Chili Peppers)
4. Anthony Kiedis - Episode 26 - As It Lays, Season 2
(Asitlays)
5. Anthony Kiedis on John Frusciante's first and second departure from RHCP
(News Media Inc.)
6. Conan O'Brien 'Anthony Kiedis 10/6/04
(Bobblehead Conan)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 07/11/2022

Views: 6091

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.